De branchevereniging van Nederlandse experts in zonne-energie!

Gebouw - Rotterdam, Oskomera

Technische specificatie

  • Projectnaam: Eneco World
  • Projectpartners: de opdrachtgever is OVG Projecten XLIII B.V., de architect is Dam & Partners Architecten, de aannemer is Heijmerink Bouw B.V. en Reynaers B.V. als partner.
  • Einddatum project: Het project is 03 augustus 2011 opgeleverd.
  • Duur project: het complete gebouw is in minder dan twee jaar gebouwd.
  • Omschrijving project:: het is qua vorm en duurzaamheid een opvallend gebouw: het nieuwe hoofdkantoor van Eneco. Het gebouw heeft een uitgekiende, op de zon georiënteerde, ruimtelijke opbouw. Het bestaat uit drie gebogen bouwdelen, die in hoogte variëren. Deze drie bouwdelen omsluiten een centraal atrium met een, door zijn vorm, bijzondere glaskap.
    In het gebouw zijn bijzondere technische en duurzame oplossingen verwerkt op het gebied van zonne-energie, windenergie en luchtcirculatie. Er is ook veel aandacht besteed aan groentoepassing. Op de daken van de middenbouw en laagbouw komt een daktuin en het dak van het paviljoen wordt een groendak. Verder worden de onderste drie bouwlagen van het gehele gebouw uitgevoerd als groengevels. Het gebouw is op grote schaal voorzien van zonnecellen. Zo heeft het gebouw aan de Zuidkant één van Nederlands grootste gevelgeïntegreerde zonnestroom systemen met een geveloppervlakte van 500m2. Op de daken van het gebouw zijn zowel platte zonnepanelen als Suntrackers geplaatst.
    Al met al is de nieuwbouw van dit prestigieuze hoofdkantoor van Eneco opnieuw een uitdagend en duurzaam project, waarmee de Oskomera Group maar weer bewijst waartoe zij in staat is.

Door: Oskomera

 

Eneco World 1 Oskomera Eneco World 2 Oskomera