De branchevereniging van Nederlandse experts in zonne-energie!

Winkelcentrum- Spijkenisse, Hermans Techniek

Technische specificatie

 • Projectnaam: Winkelcentrum ‘De Kopspijker’
 • Projectpartners:
 • Einddatum: project 4 oktober 2011
 • Duur project: 1 maand
 • Resultaat: Hoogwaardig gebouw geïntegreerd zonnepanelensysteem (BIPV) met een geïnstalleerd vermogen van 11,5kWp
 • Omschrijving project : Hermans Techniek Energy heeft in winkelcentrum ‘De Kopspijker’ 56 BIPV PowerGlaz panelen geleverd, met een geïnstalleerd vermogen van ca. 11,5kWp. De opbrengst wordt weergegeven op twee beeldschermen in het winkelcentrum. Naast de levering heeft Hermans Techniek Energy ook de engineering en installatie van het PV systeem verzorgd.
  De Kopspijker is een geheel overdekt winkelcentrum van ruim 5.500 m2 winkeloppervlakte verdeeld over 28 winkels. Sinds september 2011 is het winkelcentrum herontwikkeld, waarmee het winkelcentrum weer een modern en eigentijds karakter heeft gekregen. Het sluit daardoor naadloos aan bij het Stadsplein en de rest van de binnenstad.
  PowerGlaz is ontwikkeld door Romag Ltd uit Newcastle vanuit een glasservice-center gedachte. Alle mogelijke vormen en uitwerkingen zijn binnen de limieten van glas realiseerbaar. Op deze manier hoeft er aan architectonische creativiteit geen concessies te worden gedaan om zonne-energie conform ‘Breeam’ richtlijnen in projecten te verwerken. De panelen zijn leverbaar in glaspanelen tot 4000x2200mm en zijn o.a. toepasbaar in kassen (speciaal ontwikkelde modules), ramen, atria, abri's, daken en als gevelbekleding.
  Hermans Techniek Energy is de exclusieve leverancier van PowerGlaz in de Benelux.

Door: Hermans Techniek Energy