Actueel

Zon op land en water

SolarMilk: gras én zonne-energie oogsten – van hetzelfde land

De bouw van zonneparken op landbouwgrond wordt vanaf 2024 beperkt. Met enkele uitzonderingen, waaronder de combinatie van landbouw en zonnepanelen. Op die nieuwe ontwikkeling sluit het onderzoek SolarMilk nauw aan. Op vier testlocaties door heel Nederland zet het onderzoek verticale zonnepanelen neer in weilanden. Het doel? Een tool voor melkveehouders om winstgevend zonne-energie én gras te oogsten.

Netinfra

Holland Solar over investeringsplannen netbeheerders

Holland Solar heeft samen met Energie-Nederland, NWEA en Energie Samen een zienswijze geschreven op de investeringsplannen van de netbeheerders voor 2024-2033. “Holland Solar is blij dat 8 miljard wordt vrijgemaakt om met name te investeren in het elektriciteitsnet. Deze investeringen zijn hard nodig om de energietransitie tot een succes te maken”, aldus Wijnand van Hooff, Algemeen Directeur Holland Solar.

Zon op land en water

Symbizon: proeftuin voor landbouw en zonnestroom

De ontwikkeling van nieuwe zonneparken op landbouwgrond wordt beperkt vanaf 2024. Een van de uitzonderingen is agri-PV: de combinatie landbouw en zonnepanelen op hetzelfde land. Bij Almere werkt Vattenfall met enkele partners aan een pilot. Hypermoderne zonnepanelen combineren ze met ecologische landbouw. De verwachte uitkomst: zonnestroom, groente én meer totale output per vierkante meter. “Zonnestroom en landbouw kan een win-win-win zijn.”

Vacature

Holland Solar zoekt een stagiair contentmarketing en communicatie

Ben jij een student die op zoek is naar een veelzijdige stageplek waar je veel ruimte krijgt om je creativiteit in content maken te steken? Holland Solar is op zoek naar een stagiair contentmarketing en communicatie die een marketing, communicatie of een andere relevante opleiding volgt.

In gesprek met Silvio Erkens: “Ik geloof echt in een Nederlandse maakindustrie”

Als je in de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen kijkt, zie je dat in de meeste programma's zonne-energie terugkomt als belangrijk thema. Maar hoe kijken de partijen aan tegen verschillende onderwerpen die spelen binnen de sector? Holland Solar zet alle standpunten op een rij in de zonnewijzer en ging daarnaast in gesprek met Kamerleden van verschillende partijen om deze standpunten nog wat verder uit te diepen. Eén van die Kamerleden is Silvio Erkens van de VVD.

Cybersecurity

Studiemiddag data en cybersecurity

Er komt een nieuwe Europese richtlijn voor Netwerk- en Informatiebeveiliging (NIS2) aan, ook in de Energiewet zullen bepalingen inzake data worden toegevoegd. Wil je op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen rondom dit onderwerp? Op 29 november 2023 organiseert de Juridische Werkgroep van Holland Solar in samenwerking met NWEA, Ploum en Eversheds Sutherland een studiedag over data en cybersecurity in de energiesector in de Kunsthal in Rotterdam. Schrijf je nu in!

In gesprek met Henk Vermeer : ‘Wij zijn voor realistisch, haalbaar en betaalbaar energiebeleid”

Als je in de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen kijkt, zie je dat in de meeste programma's zonne-energie terugkomt als belangrijk thema. Maar hoe kijken de partijen aan tegen verschillende onderwerpen die spelen binnen de sector? Holland Solar zet alle standpunten op een rij in de zonnewijzer en ging daarnaast in gesprek met fractieleden van verschillende partijen om deze standpunten nog wat verder uit te diepen. Zo ook met Henk Vermeer, fractielid van de BoerenBurgerBeweging (BBB).

Sluit je nu aan bij al die andere bedrijven in de Nederlandse zonne-energiesector en word lid van Holland Solar!