Afschaffing salderingsregeling harde breuk met eerdere besluiten; consumenten en bedrijven in de steek gelaten door coalitiepartijen

Geplaatst op:

Vanochtend hebben PVV, VVD, NSC en BBB het coalitieakkoord gepresenteerd met daarin hun plannen voor Nederland. In het akkoord is onder andere opgenomen dat de salderingsregeling voor huishoudens met zonnepanelen per 2027 in één keer afgeschaft zal worden. Slechts drie maanden geleden werd besloten dat de salderingsregeling in stand gehouden zou worden, waardoor het consumentenvertrouwen weer groeide. Het besluit om de salderingsregeling in één keer af te schaffen is een vervelende verassing voor de zonne-energiesector en voor consumenten.  

Sinds het besluit van de Eerste Kamer hebben meer dan 100.000 huishoudens geïnvesteerd in zonnepanelen met het idee dat salderen in stand blijft. In afwachting van de uitwerking van het regeerakkoord blijven deze gezinnen in onzekerheid over het rendement van hun investering, terwijl zij uitgingen van een langjarig perspectief dat zijn van de overheid voorgespiegeld hebben gekregen. Ditzelfde geldt voor de tienduizenden ondernemers in de zonne-energiesector, die voor de toekomst van hun bedrijf rekenen op een stabiel beleid vanuit Den Haag.  

Holland Solar pleit ervoor dat er in de uitwerking van het regeerakkoord een duidelijke visie komt ten aanzien van de investeringszekerheid Voor iedereen die wil investeren in zonnepanelen, met bijzondere aandacht voor groepen die op dit moment nog geen toegang hebben tot zonnepanelen.

Terug naar het overzicht

Sluit je nu aan bij al die andere bedrijven in de Nederlandse zonne-energiesector en word lid van Holland Solar!